fbpx

Beauty Blunders | 1

Hallo iedereen,

Vanaf vandaag heb ik een nieuw type video voor jullie waar ik geregeld een vervolg op zal maken. Ik ben schoonheidsspecialiste en visagiste van beroep dus ik kom heel erg vaak mensen tegen die niet weten waarom een goede huidverzorging nu eigenlijk zo belangrijk  is. Ik zal in deze video’s uitspraken toelichten die ik vaak te horen krijg. Als ik een vriendin één van onderstaande uitspraken hoor doen komt het haar op mijn rug recht en kan ik mij niet bedwingen om te zeggen waarom het toch zo belangrijk is het anders te doen.

Iedereen kiest voor zichzelf of zij iets doet met deze informatie maar het zou mij echt geen goed gevoel geven mocht ik jullie niet de juiste raad en tips meegeven.

Uitspraken:

Ik reinig ’s morgens mijn gezicht gewoon met water

Hier komt een beetje chemie aan de pas. De huid is licht zuur en heeft gemiddeld een ph waarde van 5,5. Zuiver water heeft een ph waarde van 7 en is hierdoor neutraal. Wil je vetten van de huid oplossen heb je een meer basisch reinigingsproduct nodig. Een reinigingsproduct gaat het teveel aan talg en zweet in de huid oplossen, emulgeren en afbreken. Water alleen is te neutraal en zal geen ongewenste stoffen van de huid verwijderen.

Let wel, nadat je een basisch product hebt gebruikt moet je de huid nareinigen met een watje gedrenkt in lotion. Lotion heeft speciaal hiervoor de ph waarde van de huid om de huid opnieuw in balans te brengen. Lotion gaat ook adstringerend werken en zo de poriën verfijnen.

Heb je echt heel erg weinig tijd kan je de laatste jaren een Micellair water gebruiken. Dit reinigingsproduct bevat chemische moleculen, micellen, die het vet kunnen oplossen en afvoeren. Dus vanaf nu heb je geen excuses meer om je huid niet goed te reinigen.

Dit serum is erg rijk van textuur dus mensen met een vettere huid mogen dit serum als dagcrème gebruiken

Een serum is geen dagcrème. Een serum en een dagcrème hebben beide aan ander doel en geven een andere bescherming. Een serum mag je nooit alleen gebruiken. Een dagcrème mag je alleen gebruiken, daar hoeft geen serum onder. Een serum bevat een erg hoge concentratie aan ingrediënten en heeft een dunnere textuur zodat deze snel in de huid trekt. Een dagcrème heeft een dikkere textuur en gaat als het ware een schildje, een beschermingsfilm over je huid leggen die gaat beschermen tegen pollutie, de zon en de koude. Deze beschermingslaag biedt een serum niet.

Is je product toch iets te rijk voor jou huid kan je het inmasseren met vochtige vingers. Of je gebruikt het product op je hals, décolleté en handen. Elk product dat goed genoeg is voor je gelaat is zeker goed genoeg voor deze andere zones.

Ik gebruik geen oogcrème, maar ik smeer mijn dagcrème wel erg goed rond mijn ogen

De huid rondom je ogen is veel dunner en fragieler dan de rest van je huid. Daarom is een oogcrème anders en dunner van textuur. Je dagcrème is te vet voor die gevoelige huid. Dit kan zorgen voor onsierlijke gerstekorrels en voor wallen doordat er een opeenstapeling van vet en vocht onder de huis komt. Een oogcrème zal dit voorkomen. Een oogcrème mag je gebruiken vanaf 25 jaar. Gebruik je het nog niet, ga dan ook niet je dagcrème dichtbij je ogen

aanbrengen. Blijf op je jukbeenderen en smeer zeker niets op je ooglid want dit maakt het ooglid nog vetter en zorgt ervoor dat je make-up moeilijk blijft zitten.

Hebben jullie eventueel nog beauty vragen voor mij?

xx Caroline