fbpx

Je gelaat reinigen (deel 1)

Ik wil graag vanaf nu graag dieper ingaan op de verzorging van je gelaat. Het is zo belangrijk je huid goed te verzorgen, je doet er immers je hele leven mee. Ik splits deze blogpost op in twee delen omdat deze anders te lang en uitgebreid wordt. Ik toon jullie foto’s van de instituutmerken Sothys en ArtDeco omdat ik met deze werk in het instituut. Maar van elk merk vind je wel een overeenkomstig product.

De eerste en de allerbelangrijkste stap is het reinigen van het je gelaat. Wanneer je niet voldoende reinigt zal de crème die je nadien aanbrengt niet voldoende kunnen inwerken. Deze zal je huid dan niet optimaal kunnen beschermen.

Het is belangrijk je huid 2 keer per dag te reinigen.
’s Avond moet je make-up resten, zweet, pollutie en vervuiling verwijderen. ’s Morgens moeten zweet en talg verwijderd worden, je hebt immers 8 u op hetzelfde hoofdkussen geslapen. De volgende nacht wordt je huid opnieuw geconfronteerd met de bacteriën van de vorige nacht. Verwissel daarom regelmatig je kussensloop zeker wanneer je een vettere huid hebt.

IMG_3630 blog ok

’s Avonds begin je met het reinigen van de ogen. Een oogmake-up remover op olie basis werkt het snelst. Ik ben hier persoonlijk voorstander van. Je doet de reinigingsolie op een wattenschijfje en legt dit op je gesloten oog, je laat dit 10 seconden intrekken en dan wrijf je zacht van binnen naar buiten. Ga niet te hevig wrijven want dit is niet goed voor je wimpers en voor de fijne huid rond de ogen. Het is de bedoeling dat je het product zijn werking laat uitvoeren door het eerst even te laten inwerken.

Er bestaan verschillende soorten reinigingsproducten voor het gelaat allen met verschillende samenstellingen. Je hebt reinigingsmelk, reinigingsolie, reinigingsgel, reinigingsmousse en reinigingswater. Voor de meeste huiden is de reinigingsmelk het meest geschikt.

IMG_3651 blog

Laten we zo stellen, een reinigingsmelk is voor 99% van de mensen een goede keuze. Een reinigingsolie is enkel aangeraden bij de drogere of oudere huid. Een reinigingsgel of –mousse voor de vette of acne huid. Een reinigingswater is geschikt voor mensen met een normale huid zonder huidproblemen en die geen make-up dragen.
Een  reinigingsmelk verwijdert make-up en reinigt. Een reinigingsmelk heeft een zachte textuur en zal de huid het minst uitdrogen.

Natuurlijk is het belangrijk ook de reinigingsmelk te kiezen voor het juiste huidtype.

Je hebt deze voor de gevoelige huid, de droge huid, de normale huid en de vette huid. Gespecialiseerde merken hebben ook specifieke reinigingsproducten voor de rijpere huid, couperose huid of voor de huid met pigmentvlekjes.

IMG_3670 blogDe reinigingsmelk breng je onverdund aan op je gelaat. Je neemt Ongeveer de hoeveelheid ter grootte van een 2 euromunt in je handpalm en verdeelt deze over je gelaat. Je mag deze gerust een tijdje inmasseren. Hierna verwijder je de reinigingsmelk met een washandje met lauwwarm water.

Wanneer je make-up draagt is het aangewezen deze stap tweemaal uit te voeren. Een reinigingsgel, -mousse of –olie kan je best met vochtige vingers opschuimen.

Ik post snel het tweede deel van het reinigingsritueel met het daarbij horende filmpje.

Tot binnenkort! Xx Caroline